logo

Måndag 6 november arrangerar biblioteket två intressanta föreläsningskvällar

På måndag 6 november välkomnar både Kyrkhedens bibliotek i Ekshärad och Hagfors bibliotek in till olika föreläsningskvällar. Temat är flyktingtrafiken över svensk-norska gränsen under andra världskrigen och hur Hagforshem funkar.

Flyktingtrafiken över svensk-norska gränsen i Värmland 1940-1945
18.00-19.30 på Kyrkhedens bibliotek

I Ekshärad samarbetar biblioteket med Studieförbundet Vuxenskolan och arrangerar en föreläsning om hur flyktingtrafiken över svensk-norska gränsen egentligen var i Värmland 1940-1945. Före detta reportern och programledaren Kjell Gustafsson berättar om vad som hände med flyktingarna när de kom och vilka paralleller det finns till dagens flyktingsituation.

Föreläsningen kommer att handla om flyktingsituationen under kriget och den praxis som utvecklades när flyktingarna kom till gränsen – och vad som hände sedan. Några flyktingöden vävs i föreläsningen som illustreras med ett stort antal bilder.

Entré: 70 kronor. Förköp av biljetter på Hagfors och Kyrkhedens bibliotek. Fika ingår i biljettpriset och serveras från 17.30.

Hur funkar Hagfors? får besök av Hagforshem
18.00-19.00 på Hagfors bibliotek

I Hagfors bibliotek arrangeras temakvällen Hur funkar Hagfors? som under måndagskvällen får besök av Caj Olsson, VD för det kommunala bostadsbolaget Hagforshem AB. Är du nyfiken på hur kommunens bostadsbolag Hagforshem funkar? Hur du får en lägenhet? Vad de hjälper dig som bor i en lägenhet med? Vad du får göra i din lägenhet egentligen?

Det och mycket mer får du reda på när Caj kommer till Hagfors Biblioteket 18.00. Det är fri entré för denna kväll.

Hur funkar Hagfors? är en serie programkvällar som arrangeras av Hagfors bibliotek där du som invånare får en större inblick i hur myndigheten Hagfors kommun funkar.

- Vi försöker att förlägga minst en programkväll per termin på vår filial i Ekshärad. Föreläsningens innehåll har stor relevans för oss idag med tanke på den flyktingsituation vi har nu. Det är viktigt att se tillbaka och inte glömma historien. Just detta ämne är ju också tydligt lokalt förankrat i bygden. Det handlar om något som hände här hos oss för bara några generationer sedan. I Hagfors får besökarna möta Caj och få reda på en massa saker om hur det kommunala bostadsbolaget fungerar. Våra temakvällar med Hur funkar Hagfors? är en bra möjlighet för invånarna att ställa frågor till kommunens medarbetare, säger Linnéa Lindberg, kultursamordnare.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.