logo

Stor vattenläcka i Hagfors tätort

Vattenläckan på 400-ledningen vid Bågens brofäste är lagad.

Uppdaterad 18.00
Nu är läckan lagad, men trycket kan fortfarande vara reducerat. Vattnet kan vara missfärgat till en början men det försvinner efter en stund. Luft kan också förekomma.

Stor eloge till våra duktiga medarbetare som äntligen får ta helg efter en tuff arbetsdag som började redan 03.00 i morse. <3

Tack också till alla berörda som visat förståelse under dagen.

Ha en fin kväll och helg!

Uppdatering 17.00
Nya ledningen är på plats. Vi renar nya ledningen och provtrycker så att vi vet att allt är tätt.

Uppdatering 15.00
Nu har vi kapat av den gamla ledningen och ska snart koppla på den nya. Alla har vatten i sina kranar precis som vanligt, men med något minskat tryck.

Uppdatering 11.00

Nu har vi hittat orsaken till läckan, och tänk! Vi gjorde det live i P4 Värmland! Hejja Anders, Janne, Sören och Markus - våra fantastiska kollegor!

Orsaken var en stor spricka som nu ska lagas. Alla har vatten i sina kranar, men i vissa fall kan det vara mindre bra tryck. Vi berättar såklart om det blir några förändringar kring läckan.

Har du frågor, kontakta Nathalie Andersson, 070-57 48 037.

Uppdatering 09.00
Just nu har Stjärnsnäs och delar av Dalen brunt vatten. I vanliga fall så hade vi rekommenderat att spola ur kranarna, men eftersom det råder begränsad tillgång på vatten på grund av läckan så får du inte göra det. Spolar du så kan du förvärra situationen, vattnet kan bli brunare och det kan ta slut.

Vattnet är tjänligt, den bruna färgen beror på rost i ledningen. Därför kan det smaka mycket järn.

Arbetet med att laga läckan pågår för fullt.

Har du frågor, kontakta Nathalie Andersson, 070-57 48 037.

Uppdatering 06.50
Nu ska alla drabbade ha vatten i kranen, men med minskat tryck. Vattenverket hälsar att det kan vara luft i kranarna, så öppna dem försiktigt.

Så här ser det ut just nu på platsen. Ett stort hål har bildats vid brofästet som vi nu har spärrat av.

Har du frågor, kontakta Nathalie Andersson, 070-57 48 037.

Uppdatering 06.30
Nu ska alla ha vatten i kranarna men med ett lägre tryck än vanligt. Vi kommer snart att påbörja arbetet med att gräva fram ledningen vid brofästet för att se vad som har hänt, men också för att börja laga ledningen.

Uppdatering 05.30
Just nu har vi en stor vattenläcka på 400-ledningen vid Bågens brofäste. Hela Hagfors tätort är påverkad och har just nu inget vatten/dåligt tryck i kranen.
Läckan är hittad som tur är så vi har kunnat stänga bort den. Detta innebär att trycket i ledningssystemet stiger sakta med säkert.

Vi uppdaterar här och på hagfors.se regelbundet.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.