logo

Unikt dansresidens i Hagfors

Hagfors kommun och Region Värmland samarbetar för att stärka dansen i vår kommun

Dansresidens i Hagfors

Med start denna vecka står Hagfors kommun värd för den internationellt kända koreografen Lidia Wos och hennes team med tre dansare: Tove Klang, Tanja Tamminen och Sofia Wirzén.

Projektet är ett samarbete mellan Region Värmland och Hagfors kommun, och teamet kommer att arbeta kreativt med dans i en rad olika sammanhang på flera platser i kommunen. Mest fokus kommer att ligga på särskolan.
- Vi ger särskolans elever möjligheter att uppleva dansen utifrån deras unika behov och förmågor, säger kommunens kultur- och bibliotekschef Tina Bergenbrink.

Dansarna har flyttat in sin verksamhet i kommunen och kommer att vara i den nya danslokalen på Älvstranden Bildningscentrum, på skolan i Ekshärad och en rad andra ställen under projektets sex veckor, något som är väldigt uppskattat inte minst av av kulturskolan och skolans befintliga danselever.
- I det här projektet vill vi stärka dansen som uttrycksform, vi vill sätta Värmland på danskartan och vi vill ge våra dansare i Värmland möjligheter till ett utökat nationellt och internationellt nätverk, berättar Håkan Mayer, ansvarig för projektet på Region Värmland.

Hagforsborna kommer att få möjlighet att uppleva dans i ett flertal former. Dansarna kommer att framträda på olika ställen och vid skiftande evenemang i kommunen, som till exempel när Skolgatan invigs.
- Syftet med projektet handlar om att visa att dans som konstform kan se ut och upplevas på olika sätt och att det är till för alla, säger koreograf Lidia Wos.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.