logo

Vattenläcka i Ekshärad

UPPDATERAD: Läckan är lagad och alla hushåll har fått tillbaka sitt vatten.

16.00 Nu är ledningen renspolad och vattnet är påsläppt igen. Det kan vara luft i ledningarna, spola gärna en stund så försvinner det.

14.30
Vi har lagat läckan och nu ska vi renspola ledningen ordentligt. Vi ser gärna att du väntar med att spola tills vi går ut med information här på Facebook och på hemsidan att det är okej att spola. Då vet vi att ledningen är ren innan vattnet kommer fram till din kran.

11.30 Nu finns vattentanken på plats vid parkeringen på Myrvägen.

08.25
Nu har vi hittat läckan och stängt av. Just nu är det hushåll på Myrvägen som är utan vatten. Du som bor på högre höjd har dåligt tryck i kranen, men nu när läckan är avstängd kan reservoaren fyllas på och då ska trycket närma sig det normala, sakta men säkert.

Våra medarbetare ska börja laga läckan, ett arbete som kommer ta minst hela dagen. Vi kommer alldeles strax att ställa ut en vattentank på parkeringen vid Myrvägen.

07.10 Just nu vet vi inte vart läckan är eller hur många hushåll som berörs. Vi vet bara att vi har låga nivåer i reservoaren som förser Ekshärad med vatten. Du kan därför ha dåligt tryck i kranen eller inte ha något vatten alls nu på morgonen.

Våra medarbetare håller på för fullt med att leta efter läckan. Vi uppdaterar här på Facebook och på vår hemsida så fort vi har mer information.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.