logo

Störningar i vattentillförseln vecka 49

Vecka 49 kan du som bor i Hagfors tätort ha ett minskat tryck i din kran. Detta på grund av att vi renoverar en del av huvudvattenledningen i centrala Hagfors.

Tidigare i höst hade vi en stor vattenläcka vid Bågens brofäste som drabbade hushåll i Hagfors tätort. Vi lagade läckan men för att undvika att samma sak händer igen kommer vi nu att påbörja ett omfattande arbete med att dra en ny ledning i den gamla.

Metoden som vi använder kallas för relining, det innebär kort och gott att en ny ledning dras inuti den gamla. Fördelarna med den här metoden är många, det sparar tid och inga större schaktarbeten behövs. Dessutom fungerar den gamla ledningen som ett yttre skydd när arbetet är klart.

I etapp ett relinar vi ledningen från Uvedsvägen till Bågen. I etapp två börjar vi vid brofästet och fortsätter vidare mot Lindvägen. Du kommer att se våra medarbetare gräva på olika platser i centrala Hagfors under den här tiden.

Hur blir jag påverkad?
Vecka 49 kommer du att ha ett minskat tryck i din kran. Framkomligheten kommer också att vara något begränsad vid församlingshemmet i Hagfors under tiden som arbetet pågår.

Har du frågor?
Hör av dig till Sören Svensson, arbetsledare GVA-enheten, 070-647 47 51.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.