Hjälptjänster

logo

Barn får vara med och bestämma när lekplats ska rustas upp

Lekplatsen i Blinkenbergsparken ska rustas upp och bli ännu roligare att leka i. Nu ska kommunens yngre invånare få vara med och tycka till om hur den ska se ut och vad den ska innehålla.

I Hagfors kommuns lekplatspolicy står det tydligt att barn ska få vara med och bestämma vilken utrustning som ska finnas i våra lekplatser. Är det någon som vet vad som gör en lekplats extra rolig så är det ju barnen som använder den i sin vardag.

- Detta är ett jättebra sätt för oss att få in idéer och önskemål som vi sedan kan använda som inspiration när vi ska rusta upp lekplatsen under våren. Vad är då lämpligare än att fråga barnen själva om hur deras drömlekplats skulle kunna vara utformad, säger Malin Skoog, projektledare.

Lyckat koncept
Sommaren 2017 invigdes den nya lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad som är utformad efter barns teckningar. Nu är det alltså dags att återupprepa succén för att skapa en lekoas i centrala Hagfors.

- Vi kommer även i år att utgå från teckningarna som vi får in och kompletterar sedan utrustningen efter det behov som vi ser, säger Malin Skoog.

Samarbete
Över 100 barn i grundskolan har redan fått måla sin drömlekplatser. Ett samarbete med Hagfors Bibliotek och Familjecentralen Kärnhuset har också inletts för att nå ut till fler barn. Här finns målarhörnor som är utrustade med allt man behöver för att rita världens finaste teckning.

Sportlovsvernissage
Alla som lämnar in en teckning är bjudna på sportlovsvernissage i Hagfors stadshus där alla konstverk visas upp för allmänheten. Förutom bandklippning, mingel och tal bjuds det också på en trolleri- och eldshow.

En av alla 100 teckningar som har målats av fritidselever på Älvstranden Bildningscentrum

Publicerad av

Publicerad datum

2018-01-29

KONTAKTUPPGIFTER

  KONTAKT

  Måndag-torsdag 8.00–17.00
  Fredag 8.00–16.00
  0563-185 00

  Dalavägen 10
  683 80 Hagfors
  kommun@hagfors.se