logo

Hagfors kommun erbjuder anställning under utbildningstiden för blivande lärare

Som första kommun i länet har Hagfors tecknat ett samarbetsavtal med Teach for Sweden.

Hagfors skola

- Detta är en satsning från vår sida för att få fler behöriga och motiverade lärare till våra skolor, säger Tove Frostvik, kommunens barn- och bildningschef.

Via Teach for Sweden kan man gå ett ledarskapsprogram där man jobbar som lärare i skolan samtidigt som man utbildar sig och kan ta sin lärarexamen på distans.
- I första hand söker vi efter nya medarbetare som kan undervisa i årskurserna 7-9, fortsätter Tove Frostvik. Ett av våra mål i Hagforsstrategin är att andelen elever som blir behöriga till gymnasiestudier ska öka, och då behöver vi bland annat ha fler behöriga lärare i våra klasser.

Teach for Sweden rekryterar nyexaminerade och yrkesverksamma till ledarskapsprogrammet. Under de två år som programmet pågår arbetar dessa personer på någon av kommunens skolor samtidigt som de genomgår en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) på 90 hp. Eftersom KPU:n är en universitetsutbildning finns det akademiska förkunskapskrav som den sökande behöver uppfylla för att kunna antas.
- Behöriga lärare är en bristvara i hela landet, och vi provar olika möjligheter att komma tillrätta med det problemet. Det här är en väg som vi hoppas kan ge bra resultat för vår del, avslutar Tove Frostvik.

Du som är intresserad kan läsa mer om Teach for Sweden och lämna in din ansökan på www.teachforsweden.se/engagera-dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Observera att ansökan ska vara inne senast 28 februari. Utbildningen startar höstterminen 2018.

För ytterligare information, kontakta
Tove Frostvik
Barn- och bildningschef
Hagfors kommun
0563-185 35
tove.frostvik@hagfors.se

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.