logo

Åke Karlsson är vår nya vård- och omsorgschef

Det är med stor glädje vi presenterar Åke Karlsson, Hagfors kommuns nya vård- och omsorgschef. Torsdag 1 mars börjar han sin tjänst efter Eva Alama.

bild på nya vård- och omsorgschef

Foto: privat

Åke, 59, har en lång erfarenhet inom vård och omsorg, nu senast jobbade han med ett länsövergripande uppdrag, som chef för en akutpsykiatrisk mottagning i Dalarna.

I sin nya roll kommer Åke till en början att träffa alla verksamheter inom vård- och omsorgsavdelningen för att bilda sig en uppfattning om förutsättningarna framöver, men redan nu finns tankar om att arbetet ska genomsyras av ett stort hjärta och empati.

- Min vision är att vi ska vara en liten kommun med ett stort hjärta, ett tankesätt som blir grunden i vårt vardagliga arbete. I arbetet med människor tycker jag att ansvarstagande och empati är två viktiga byggstenar.

Med en bakgrund inom universitetsvärlden är förhoppningarna också att han kan vara en hjälp till att hitta nya samarbeten och utveckla verksamheten.

- Samarbeten med universitet är en bra möjlighet för oss att utveckla och förverkliga idéer för verksamheten, bland annat med hjälp av projektarbeten.

Som född och uppvuxen i Kirunas fjällvärld klappar hjärtat för både jakt och fiske. När Åke är ledig från jobbet spenderar han också gärna tid med sin fru och tre barn eller ägnar sig åt musiken. Han berättar att han tycker att Hagfors har vackra miljöer och ser fram emot att flytta till kommunen:

- Jag tycker om att bo i det lilla formatet. För mig är det livskvalitet att bo på landsbygden, och samtidigt ha nära till de bra kommunikationer som Hagfors har.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.