logo

Barnens teckningar visades upp på vernissage

Igår var det äntligen dags att visa upp alla fina konstverk som har lämnats in till projektet Min Drömlekplats 2018. Närmare 160 teckningar kommer att pryda väggarna i Hagfors stadshus under mars månad.

- Vi är så stolta över våra mindre invånare och deras och kreativitet. Det är jättekul att så många barn och lärare i Hagfors kommun har varit engagerade i aktiviteten. Allt underlag som vi har fått in kommer att vara till stor hjälp i planeringen av den nya lekplatsen i Blinkenbergsparken, säger Malin Skoog projektledare.

Projektledare Malin Skoog hade fullt upp igår med att hänga upp närmare 160 teckningar i Hagfors stadshus

Projektledare Malin Skoog hade fullt upp igår med att hänga upp närmare 160 teckningar inför vernissagen i Hagfors stadshus

Välbesökt vernissage
Kvällen började med mingel, bandklippning och invigningstal av samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm och biblioteks- och kulturchef Tina Bergenbrink. Därefter bjöds det på cider, tilltugg och en häftig show bestående av magi, illusion och en stor dos humor. Joacim Ekstams trolleriföreställning hade det mesta. En halvmeter lång ballong svaldes hel och en bok med tomma sidor som efter lite hokuspokus blev fylld med färglada bilder var två av numren som visades upp. Publiken, barn som vuxna, var helt klart imponerade.

Kvällen avslutades sedan på bästa möjliga sätt med en eldshow utöver det vanliga. Trollkarlen Joacim hade då svidat om och gått in i sin andra roll som eldkonstnär.

Självklart ska en vernissage invigas högtidligt med en bandklippning. Här får samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm och kultur- och bibliotekschef Tina Bergenbrink hjälp av två konstnärer.

Självklart ska en vernissage invigas högtidligt med en bandklippning. Här får samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm och kultur- och bibliotekschef Tina Bergenbrink hjälp av två konstnärer.

Trollkarlen och eldkonstnärern Joacim Ekstam bjöd publiken på flera goda skratt

Joacim Ekstam trollade och bjöd publiken på flera goda skratt

Drömlekplatsen börjar ta form
Malin Skoog håller på för fullt med att sammanställa alla teckningar. Barnens önskelista toppas av gungställningar, klätterställningar och rutschkanor i alla tänkbara utformningar. Dessutom finns det många ovanliga önskemål, vad sägs om en godis- och konfettispruta där man via ett knapptryck får ett fyrverkeri av godis? Djur, vatten och eld är andra populära inslag i lekplatsmiljön.

- Vi kommer att utgå från barnens teckningar och komplettera med saker som vi ser saknas idag, bland annat ligger fokus på tillgänglighetsanpassning för personer med funktionsvariationer. Vår vision är att lekplatsen i Blinkenbergsparken ska vara en inkluderande mötesplats där man känner trygghet och gemenskap, säger Malin.

Målsättningen är att den nya lekplatsen ska börja byggas senare i vår.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.