logo

Utbilda dig till lärare och jobba samtidigt - en ny möjlighet för dig som vill utbilda dig till lärare i grundskolan!

I höst startar Grundlärarprogrammet: Verksamhetsintegrerat program 4-6, som är en ny utbildning på Karlstads universitet. Du som kommer in på programmet kommer att studera på 75 procent och arbeta på 50 procent, samtidigt som du får lön under studietiden.

Den nya utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i grundskolan för årskurs 4-6. Tre dagar i veckan kommer du som väljer det här programmet att arbeta verksamhetsintegrerat i en kommun och två dagar i veckan är avsatta för individuella studier och arbete i studiegrupp. Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng, men eftersom studietakten är på 75 procent blir programmet på elva terminer.
- På Karlstads universitet gör vi den här satsningen för att skapa möjligheter för en ny målgrupp att nå lärarbehörighet, säger Nina Thelander, prodekan för Lärarutbildningsnämnden på Karlstads universitet.

Regionen står inför stora rekryteringsbehov de närmaste åren och tillsammans med kommunerna försöker vi hitta fler möjligheter till att få fler utbildade lärare i Värmland. Nära samverkan med Värmlands kommuner. Utbildningen genomförs i nära samverkan med flertalet av Värmlands kommuner.

Som student på programmet tillhör du en kommun som blir din arbetsgivare under studietiden och där utförs den verksamhetsintegrerade delen av utbildningen. Kommunerna tar i sin tur ett arbetsgivaransvar och betalar ut lön till studenterna under studietiden.
- Det här är ytterligare ett steg i vår satsning att rekrytera lärare till Hagfors kommun, säger Tove Frostvik, barn- och bildningschef. Vår förhoppning är att den här satsningen kan ge en möjlighet för någon som bor i vår kommun och arbetar som obehörig i skolan att ta steget att studera till lärare.

En viktig aktör i utvecklingsarbetet har också varit Regionalt utvecklingscentrum (RUC), där utbildningen ses som en modell för utbyte, lärande skolor och lärarutbildning emellan.

Läs mer här - länk till programsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.