logo
Europaåret för kulturarv

Vill du eller din förening delta i att fira Europaåret för kulturarv?

På tisdag den 10 april är du välkommen till Hagfors bibliotek för att diskutera hur vi gemensamt kan bevara och utveckla vårt kulturarv. 2018 är nämligen Europaåret för kulturarv och vi kommer att fira vi vår kulturella mångfald i Europa på europeisk, nationell, regional och lokal nivå.

Europaåret för kulturarv är ett initiativ från EU där kulturarv uppmärksammas på olika sätt i alla EU-länder under hela året. Kulturarvsdagen infaller alltid andra helgen i september och i Hagfors kommun kommer vi att fira lite extra den 8-9 september.

Varför behövs ett Europaår för vårt kulturarv?
Kulturarvet har ett värde för alla individer, grupper och samhällen. Det är viktigt att vi bevarar vårt kulturarvet och kan föra det vidare till kommande generationer. Man kanske uppfattar kulturarvet som något gammalt och statiskt men i själva verket så utvecklas det genom att vi engagerar oss i det. Dessutom har det en viktig roll när vi bygger Europas framtid. Det är ett av skälen till att Europaåret särskilt vänder sig till unga människor. Du som vill veta mer kan få mer information på Riksantikvarieämbetets webbplats Länk till annan webbplats..

Hur ska vi uppmärksamma vårt kulturarv i Hagfors?
Är du eller din förening intresserad av att delta på något sätt, eller vill du bara veta mer? Kanske har du många bra idéer kring kulturarvet? Då är du välkommen till ett möte på tisdag 10/4 kl.18.00 på Hagfors bibliotek.

Hoppas vi ses!

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.