logo

JYSK klart för Hagfors nya handelscentrum- blir granne med DollarStore

JYSK öppnar 1400 kvadratmeter stor butik i Hagfors nya handelscentrum. Den skandinaviska möbelkedjan blir därmed granne med DollarStore.

Sommaren 2018 kommer CT Development att börja bygga ett handelscentrum på det 11 000 kvadratmeter stora grönområdet bakom Lidl i Hagfors.

JYSK flyttar in
Nu står det klart att JYSK är den andra hyresgästen som kommer att etablera sig i nybygget tillsammans DollarStore. Här kommer besökare att kunna handla allt till hemmet, alltifrån möbler och sängar till heminredning. Butiken kommer att vara hela 1400 kvadratmeter stor och ha en utegård för utemöbler på 200 kvadratmeter.

- Vi har länge tittat på Hagfors som en möjlig ort att etablera en JYSK-butik i eftersom vi kan se att det finns stor potential och ett bra kundunderlag på orten. JYSK tror på att finnas nära kunderna och vi är stolta över att kunna vara med när den lokala handeln i Hagfors utvecklas, säger Carsten Lönne, Development Manager för JYSK Sverige.

Skapar jobbtillfällen
JYSK beräknar att öppna butiken sommaren 2019, men redan i höst börjar rekryteringen av nya medarbetare.

- Den lokala förankringen är viktig för oss. Till butiken kommer vi att rekrytera 5-10 medarbetare, säger HR Manager Charlotta Lindberg.

Kommunalråd Åsa Johansson gläds åt ännu en etablering i Hagfors kommun.

- Många har länge undrat vilken den andra butiken blir, så detta är ett mycket efterlängtat offentliggörande. Kul med både nyproduktion och nyetableringar i vår kommun, säger Åsa.

Klart 2019
- Jag förväntar mig att bygget påbörjas så snart detaljplanen är klar och att butikerna står klara för öppning första halvåret 2019. Vi är glada för att ha med JYSK i denna etablering då vi sedan tidigare vet att dessa två kedjor kompletterar varandra mycket bra, säger byggherren Thomas Hansen.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.