logo

Hagfors kommun är årets förbättrare

Hagfors kommun fick hedersomnämnande som Årets förbättrare när priset för årets Friluftskommun delades ut på Tankesmedjan för friluftsliv i Stockholm.

Den årliga utmärkelsen Sveriges friluftskommun ska uppmuntra och stimulera kommunernas arbete med friluftsliv. Bakom priset står Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening. I undersökningen poängsätts kommuner utifrån hur de jobbar med friluftsliv i form av aktiviteter, planering, information och samverkan med andra aktörer.

Årets förbättrare
I år knep Sundsvall priset för bästa friluftskommun. Den kommun i Sverige som har förbättrat sitt friluftslivsarbete mest under det senaste året är Hagfors kommun som utsetts till Årets förbättrare.

Motivering till priset
208 av Sveriges 290 kommuner deltog i årets undersökning av kommunernas friluftslivsarbete. Priset delades ut på Tankesmedja för friluftsliv i Stockholm den 18 april. Hagfors kommuns representant Linnea Skarped, natur- och miljövårdshandläggare tog stolt emot priset som delades ut av Sven Erik Österberg, Landshövding i Stockholms län, med motiveringen:

"Med en förbättring på 57 procentenheter har denna kommun visat att det går att stärka friluftslivet även i en mindre kommun. Under 2017 invigdes naturreservat Mana-Örbäcken som ligger nära kommunens stadskärna och som även är elevernas skolskog. Kommunen arbetar för ett friluftsliv för alla och flera leder är anpassade för funktionshindrade. Kommunen arbetar aktivt med information om naturen och det finns 9 mil cykelväg längs Klarälven."

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.