logo

Inspiration och goda exempel från vården i fokus på CCC

Ett glatt gäng från Hagfors kommun som spred goda exempel från sina verksamheter

Från vänster: Anna-Maria Florell, Carina Wiberg, Sabina Byberg Sonesson, Maud Wallin, Isa Nyberg och Marika Särén. På bilden saknas Tina Bergenbrink som också deltog på Allt det goda-konferensen.

Allt det goda är en årlig konferens där personal inom vård- och omsorgsyrken samlas och inspireras av varandra. Här finner man nya lösningar och idéer som kan skapa ett bättre liv för våra äldre.

Tisdagen 24 april var det dags för konferensen Allt det goda på CCC. En konferens för alla som arbetar inom vård och omsorg i Värmlands kommuner och landsting. Fokus under dagen var goda exempel inom vård och omsorg som kan leda till en förbättrad livskvalitet för äldre. Under dagen kunde deltagarna utbyta erfarenheter och få inspiration och idéer till nya lösningar.

Flera representanter från Hagfors kommun fanns på plats för att berätta om de goda initiativ som våra verksamheter tagit fram och jobbar med.

Anna Maria Florell, Carina Wiberg, Sabina Byberg Sonesson och Tina Bergenbrink deltog på seminariet Kultur för äldre. Där berättade man och visade film om hur vi gör i Hagfors kommun för att kulturaktiviteter ska vara en naturlig del på våra äldreboenden. Bland annat så visades filmen om Bellmanskören som är ett fint exempel på kultur och aktivitet som stimulerar många sinnen och sätter guldkant på vardagen på ett äldreboende.

På seminariet Professionell:Teamkonferens med vård- och omsorgstagare/Personcentrerad vård deltog Maud Wallin, Isa Nyberg och Marika Särén. Här pratade man om hur viktigt det är att brukare/patient är delaktig i planeringen av sin egen vård och omsorg. Maud, Isa och Marika berättade om sina erfarenheter från att jobba med vård- och omsorgstagare i sin egen teamplanering. Isa blev även intervjuad i P4 Värmland i samband med seminariet. Du som är nyfiken kan gärna lyssna på programmet Förmiddag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som sändes i tisdags (Isas intervju kommer ca 1 timme och 38 minuter in i sändningen).

Isa Nyberg deltog också på seminariet Mobil närvård. Här diskuterades hur närsjukvårdsteam och hemsjukvårdsläkare kan samarbeta för att underlätta för de personer som har många vårdkontakter och vårdinsatser i sitt hem. Patienterfarenheter och förändrade arbetssätt lyftes fram.

Förhoppningsvis gav dagen massor av nya idéer som kan leda till en bättre vardag för dem som behöver vård och omsorg, och för de som jobbar inom dessa verksamheter.

Allt det goda-konferensen anordnades av Region Värmland.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.