logo

Resebidrag för studiependlare

Hagfors kommun har beslutat att under en testperiod på tre år betala ut resebidrag till den som pendlar till eftergymnasiala studier från Hagfors kommun till ett lärosäte inom Värmlands län.

Vi beviljar resebidrag per termin och du söker när terminen är klar. Bidraget betalas alltså ut retroaktivt. Den 28 februari 2019 är sista dag för att ansöka om resebidraget för höstterminen 2018. Utbetalning av resebidraget för höstterminen beräknas ske mars/april 2019.

Läs mer om resebidraget och vad som krävs för att söka.

Viktigt med utbildning och kompetensförsörjning
Ambitionen är att resebidraget ska ha en positiv påverkan på flera av Hagforsstrategins målsättningar däribland utbildning, kompetensförsörjning och befolkningsutveckling. I grund och botten rör det sig om att skapa en plats där det är enkelt och attraktivt för människor att leva och bo på, och för företag att utvecklas.

–Det är värdefullt på många plan att människor bor kvar här och läser till en högre utbildning. Förhoppningen är att resebidraget bidrar till att fler ser att det är möjligt att kombinera studier med ett vardagsliv i Hagfors, säger Lars Nyborg, utvecklingschef.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.