logo

Hjälp oss att spara på vattnet

Det varma vädret och bristen på regn har gjort att vattenförbrukningen har ökat i vår kommun. Just nu går det åt mer vatten än normalt och vattenverket får jobba hårt för att hänga med. Nu behöver vi din hjälp, spara vatten genom att undvika onödig vattenanvändning.

Värmeböljan gör att många vattnar extra mycket i trädgården, fyller pooler, tvättar bilen och kanske duschar lite extra. Nu vill vi uppmana alla invånare att vara sparsamma med det kommunala dricksvattnet. Använd det bara till hushållsbehov, det vill säga till matlagning, disk, tvätt och sanitet.

- Vattenverket får jobba hårt för att hänga med och vi är oroliga att vi inte ska hinna producera tillräckligt om förbrukningen fortsätter i den här takten. Vattnet är absolut inte slut på något sätt, men vi vill uppmana alla att hushålla med vattnet, säger Anders Gustafsson, drifttekniker.

Vattnet ska räcka till alla
Just nu utfärdar vi inget förbud mot att vattna, men det kan bli aktuellt om förbrukningen inte minskar. Normalt produceras 4 000 kubik vatten varje dygn i Hagfors vattenverk som levererar dricksvatten till 15 000 invånare i Hagfors, Munkfors kommuner samt Olsäter i Forshaga kommun. Nu i värmen producerar vattenverket 5500 kubik vatten per dygn. Med andra ord, vattnet ska räcka till många och därför är det viktigt att vi hjälps åt.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.