Hjälptjänster

logo

Bevattningsförbud: spara på vattnet

Från och med idag 3 juli inför Hagfors kommun bevattningsförbud. Det innebär bland annat att det inte är tillåtet att vattna i trädgården med slang, tvätta bilen eller fylla pooler. Förbudet gäller tills vidare.

Det varma vädret och bristen på regn har gjort att vattenförbrukningen har ökat i vår kommun. På nätterna när vattenförbrukningen normalt är mindre så ska vi i normala fall fylla reservoarerna men just nu hinner produktionen inte med.

- Vattenverket får jobba hårt för att hänga med och vi är oroliga att vi inte ska hinna producera tillräckligt om förbrukningen fortsätter i den här takten. Därför inför vi nu med omedelbar verkan bevattningsförbud säger Anders Lundberg, va-samordnare.

Hjälp oss att spara på vatten!
Värmeböljan gör att många vattnar extra mycket i trädgården, fyller pooler, tvättar bilen och kanske duschar lite extra. Nu behöver vi din hjälp, spara vatten genom att undvika onödig vattenanvändning.

Vattnet ska räcka till alla
Normalt produceras 4 000 kubik vatten varje dygn i Hagfors vattenverk som levererar dricksvatten till 15 000 invånare i Hagfors, Munkfors kommuner samt Olsäter i Forshaga kommun. Nu i värmen producerar vattenverket 5500 kubik vatten per dygn. Med andra ord, vattnet ska räcka till många och därför är det viktigt att vi hjälps åt.

Publicerad av

Publicerad datum

2018-07-03

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se