Hjälptjänster

logo

Kommentar till händelsen med en man som blev strandsatt i Ekshärad

Vi förstår att många söker svar från Hagfors kommun angående händelsen i söndags kväll då en man, bosatt inom Hagfors kommun, tråkigt nog blev strandsatt i centrala Ekshärad i samband med en färdtjänstresa.

Det som har hänt är att en man har bokat en privat färdtjänstresa med Värmlandstrafik. Resan skedde inte i samband med någon insats från kommunen.

Han åkte färdtjänst från sitt hem, men sedan blev det problem med återresan. Mannen blev kvar i centrala Ekshärad.

Ett meddelande om mannens situation lämnades på hemtjänstens telefonsvarare kl. 22.10, och vid denna tid har hemtjänsten slutat för dagen. Hagfors kommuns rutin är att hemtjänstens personal lyssnar av telefonsvararen följande arbetsdags början.

Vi har varit i kontakt med den berörda mannen och vi förstår att han inte lidit någon skada av händelsen vilket vi är mycket tacksamma för. Vi är även tacksamma mot Victor Nyman som ryckte in och skjutsade mannen hem, en behjärtansvärd insats.

Vi har även varit i kontakt med Värmlandstrafik som bedriver färdtjänsten. De utreder nu händelsen och vad som kan göras så det inte händer igen. Ni kan även läsa deras kommentar till händelsen här:

https://www.varmlandstrafik.se/kommentar-pa-olycklig-incident-i-eksharad/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

De senaste dagarna har vår hemtjänst fått ta emot oförtjänt kritik på grund av händelsen. Vi är stolta över de människor som arbetar i Hagfors kommuns hemtjänst. De jobbar hårt och är människor med ett oerhört stort hjärta som dagligen tar hand om kommunens vård- och omsorgtagare på ett fantastiskt sätt.

Vi har fått många frågor via Facebook angående detta ärende. Vi måste ta hänsyn till den personliga integriteten. Förhoppningsvis förstår de flesta att vi från kommunens sida inte kan förklara och lämna ut information om en individs situation i medier.

Återigen, vi tycker att det är väldigt tråkigt att den här situationen har uppstått, men vi har inte funnit att våra rutiner har brustit i det här fallet.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se