Hjälptjänster

logo

Bevattningsförbud i Hagfors kommun

Från och med idag 12 juli inför Hagfors kommun bevattningsförbud. Det innebär bland annat att det inte är tillåtet att vattna i trädgården med slang, tvätta bilen eller fylla pooler. Förbudet gäller tills vidare.

Trycket på vattenverket är mycket stort just nu vilket innebär att det går ut mer vatten än vad vi hinner producera. 3 juli införde vi ett bevattningsförbud i Hagfors kommun som vi sedan hävde 10 juli eftersom vi kom ikapp med vattenproduktionen. Idag 12 juli måste vi införa ett nytt bevattningsförbud så att reservoarena hinner fyllas på igen.

- Vattenverket får jobba hårt för att hänga med och vi är oroliga att vi inte ska hinna producera tillräckligt om förbrukningen fortsätter i den här takten. Därför inför vi nu med omedelbar verkan bevattningsförbud, säger Anders Lundberg, va-samordnare.

Hjälp oss att spara på vatten!
Värmeböljan gör att många vattnar extra mycket i trädgården, fyller pooler, tvättar bilen och kanske duschar lite extra. Nu behöver vi din hjälp, spara vatten genom att undvika onödig vattenanvändning.

Vattnet ska räcka till alla
Normalt produceras 4 000 kubik vatten varje dygn i Hagfors vattenverk som levererar dricksvatten till 15 000 invånare i Hagfors, Munkfors kommuner samt Olsäter i Forshaga kommun. Nu i värmen producerar vattenverket 5500 kubik vatten per dygn. Med andra ord, vattnet ska räcka till många och därför är det viktigt att vi hjälps åt.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se