Hjälptjänster

logo

Hur kan Hagforsparken användas i framtiden?

Bild på parkområdet med grönområden och fastigheter

Vad skulle få dig att besöka Hagforsparken? I samband med Hagforsyran lördag 4 augusti, kommer du kunna träffa politiker och bidra med dina bästa idéer för parkens framtid.

Hagforsparken är en anrik plats med en lång historia som genom åren gjort plats för alltifrån familjeevenemang, musik och dans till drive-in Bingo. På området finns idag flera serveringar, dansbana och stora grönytor. Vid kommunfullmäktiges sammanträde 25 juni blev det klart att en medborgardialog kring Hagforsparkens framtid ska ske under hösten 2018, där du kan bidra med idéer på hur parken skulle kunna se ut i framtiden.

- Parken har en lång och gedigen historia och ska fortsätta finnas för att skapa livskvalitet för våra invånare, men i vilket format hoppas vi kunna forma tillsammans med alla som bor här och som vill använda parken i framtiden, säger Tomas Pettersson (S), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet och en del av den parlamentariska gruppen för medborgardialogen.

Låt fantasin flöda
Parkområdet är i behov av upprustning, och hur mycket pengar den kan renoveras för finns inte någon förslag kring än, däremot hindrar inte det fantasin i det här stadiet.
- Jag hoppas att alla som bidrar låter fantasin flöda och utgår ifrån vad som skulle få dem att besöka Hagforsparken. Målet är att det kommer fram många olika idéer som man därefter kan plocka hela eller delar av inför ett beslut, säger Tomas.

Bidra med idéer under Hagforsyran
Flera representanter från kommunfullmäktige kommer att finnas på plats i anslutning parkeringen vid kaffestugan, Hagfors lördag 4 augusti mellan 11.00-15.00.

Senare i höst kommer du också ha möjlighet att delta på workshops kring Hagforsparken.

Vad är en medborgardialog?
En medborgardialog är en politisk fråga som initieras av de förtroendevalda och handlar om en demokratisk rättighet att påverka politiska beslut. Det är utskotten, nämnder, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige som lämnar förslag om och när medborgardialog ska genomföras men beslutet om genomförandet ligger alltid hos kommunfullmäktige.

Här hittar du mer information om medborgardialoglänk till annan webbplats

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se