Hjälptjänster

logo

Sociala- och vård- och omsorgsavdelningen beslutar att göra fler besök istället för att städa

På grund av den långa värmeperioden omfördelar sociala- och vård- och omsorgsavdelningen resurserna och gör fler besök istället för att städa.

Höga temperaturer kan innebära stora påfrestningar för oss alla, men våra äldre och yngre invånare är särskilt utsatta. Under den extrema värmeböljan har vård- och omsorgsavdelningen och sociala avdelningen därför beslutat att göra uppehåll med städinsatser tillfälligt under kommande vecka för att kunna göra fler besök.

- Det finns behov av att avsätta mer tid för besök hos vård- och omsorgstagare som behöver extra mycket stöd för att svalka av sig och få i sig vätska i den här hettan, samtidigt som vi behöver avlasta vår personal som jobbar under tuffa förhållanden just nu, säger Isa Nyberg, medicinsk ansvarig sjuksköterska, Hagfors kommun.

Hygienstäd kommer att genomföras där behovet finns och varje vecka görs en ny helhetsbedömning av läget innan man tar beslut om åtgärder för kommande vecka.

- Vi försöker planera in städinsatserna så snart vi kan, säger Pernilla Haglund, verksamhetschef särskilt boende och korttidsverksamhet

- Under den här långa värmeperioden informeras personalen återkommande om de åtgärder som behöver vidtas vid höga temperaturer som underlättar både för våra vård- och omsorgstagare och medarbetare i våra verksamheter, konstaterar socialchef Maria Persson.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se