Hjälptjänster

logo

Nu häver vi bevattningsförbudet

Sedan 12 juli har det varit bevattningsförbud i Hagfors kommun. Från och med idag 13 augusti upphävs förbudet. Trots detta uppmanar vi dig att göra ditt bästa för att vara så sparsam som möjligt med dricksvattnet.

Efter att vi fått lite nederbörd i form av regn och bra återhämtning i vårt vattenverk häver vi det rådande vattenförbudet från och med idag,13 augusti. Du med kommunalt vatten som bor i Munkfors kommun och Olsäter i Forshaga kommun, får ditt vatten från Hagfors kommun vilket betyder att bevattningsförbudet hävs även här.

Fortsätt vara sparsam
Att förbudet hävs innebär inte att det är fritt fram att börja slösa på vatten. Tack vare att våra invånare har varit duktiga på att spara vatten så är läget betydligt bättre nu än tidigare och vattnet i vattenverket är tillbaka på normala nivåer. Men för att vi inte ska hamna i samma situation igen vill vi uppmana alla att vara så sparsamma som möjligt med dricksvattnet.

Varför införde vi bevattningsförbud från början?
Värmeböljan, bristen på regn och flera vattenläckor har gjort att vattenverket har fått jobba hårt under sommaren för att hinna producera dricksvatten. Bevattningsförbud infördes för att vi skulle hinna fylla på våra reservoarer och komma ikapp med vattenproduktionen.

Publicerad av

Publicerad datum

2018-08-13

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se