Hjälptjänster

logo

Skicka in dina bilder till nästa års Miljöalmanacka

Nu kan du vara med och visa upp Hagfors kommun från sin allra bästa sida. Just nu söker vi fotografer, amatörer som proffs, som vill skicka in bidrag till Miljöalmanackan 2019.

Årets omslagsbild, tagen av Lena Persson

Årets omslagsbild, tagen av Lena Persson

Varje år får 25 000 hushåll en miljöalmanacka i sina brevlådor. Syftet med kalendern är att sprida viktig information till invånare om hur vi alla kan hjälpa till att ta hand om vår miljö. Kalendern skickas ut på initiativ av SuToHaMu-kommunerna (Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors) som alla samarbetar inom området renhållning. Nu söker vi dig som vill att just din bild ska bli en del av Miljöalmanackan 2019.

Seglivade myter som hindrar oss att bli bättre
I Miljöalmanackan 2019 kommer temat att vara matavfall. Rester, skal och rens kan tyckas vara skräp, men allt detta innehåller faktiskt en massa näring och energi som vi kan ta tillvara på. Drygt 200 av Sveriges kommuner erbjuder idag separat insamling av matavfall - något som även kommer bli möjligt i Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors kommuner. Allt som blir kvar när vi ätit eller lagat mat ska inom en snar framtid sorteras som matavfall. Det kan vara alltifrån brödkanter och äggskal till fiskrens, frukt- och grönsaksrester som läggs i ett separat kärl.

Jag tar grymma bilder, hur gör jag?
Skicka in dina bilder till:

Nathalie Andersson, avdelningskommunikatör
nathalie.andersson@hagfors.se

Vill du lägga bilder på ett USB-minne går det bra att posta det till Bryggarevägen 7, 683 33 Hagfors.

  • Bildmotiven måste vara skildrade i en utemiljö i Sunne, Torsby, Hagfors eller Munkfors. Ange vart i kommunen bilden är tagen.

  • Bilderna ska vara i färg och i liggande format.
  • Digitala bilder ska ha en hög upplösning, minst 300 dpi för att de ska fungera bra i tryck.

  • Du vår lämna in högst 10 bidrag. Skicka gärna in bilder som skildrar våra fyra årstider.

Bildrättigheter
Hagfors kommun äger rätt att publicera utvalda bilder, i kommunens Miljöalmanacka 2019, på kommunens webbplats och i sociala medier utan krav på vidare ersättning.

Publicerad av

Publicerad datum

2018-08-20

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se