Hjälptjänster

logo

Skänk fritidsutrustning till Fritidsbanken!

Har du sportutrustning eller fritidsprylar hemma som du aldrig använder? Som bara tar plats och samlar damm? Skänk till Fritidsbanken som kan ge någon annan möjligheten att prova på en ny fritidsaktivitet!

insamlingscontainrar

Insamlingscontainer vid Holkesmossen och stora parkeringen vid järnverket.
Foto: Joakim Lander.

Vad är Fritidsbanken?
Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Hit kan man gå för att låna utrustning för en aktiv fritid, till exempel skidor, flytvästar, tält och så vidare. Det som styr utbudet är vad som samlas in och lånetiden är max 14 dagar. Fritidsbanken tar emot allt som har med fritidsaktiviteter att göra. Även defekta och gamla prylar är av intresse, oftast kan Fritidsbanken laga eller plocka reservdelar från dessa. Kläder kan dock inte tas emot i nuläget (undantag är om det ingår i en hel utrustning).

Vill du skänka?
Vill du skänka prylar så lämnar du in dem vid en insamlingscontainer. Det finns insamlingscontainrar på Holkesmossen, vid återvinningscentralen i Ekshärad och på parkeringen vid stora porten, Järnverket. Om man har prylar att skänka men inte möjlighet att själv åka och lämna så kan det hämtas upp. Ring Joakim Lander på 070-230 87 24 för mer information.

Vill du låna?
Fritidsbanken jobbar just nu med att renovera sina lokaler, vilket innebär att utlåningen inte är öppen än. Ambitionen är att öppna innan årsskiftet. När Fritidsbanken är öppen för utlåning kan alla låna - och allt är gratis!

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se