Hjälptjänster

logo

Nytt FramtidsForum arrangeras 2019

Nu står det klart att en tredje upplaga av jobb- och utbildningsmässan FramtidsForum blir av i oktober 2019

man som håller ett invigningstal på en mässa

Landshövdingen Kenneth Johansson inviger FramtidsForum 2018

Efter att även årets mässa blev en succé står det nu klart att FramtidsForum kommer att äga rum även 2019.

- Det känns jätteroligt att kunna meddela att vi kör ett tredje år, berättar Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare hos Hagfors kommun.

Från utvärderingar som projektgruppen gjort tillsammans med deltagare från mässan är det tydligt att behovet är stort när det kommer till att matcha näringsliv och utbildningar.

- Eftersom vi befinner oss i en högkonjuktur i just nu ser vi att det behovet är störst i nuläget, sen kan behoven komma att ändras, men det får vi se i framtiden, säger Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare, fortsätter Fredrik.

Fredrik och resten av projektgruppen är glada över att tillsammans få arrangera mässan ett tredje år:
- Vi se att den härliga anda som dagen ger, har en positiv effekt på hur man ser på företagande, entreprenörsskap och utbildning - dagen gör verkligen nytta, därför är det väldigt inspirerande att jobba med mässan, inte bara för oss som projektgrupp, utan för alla som deltar på något sätt.

FramtidsForums koncept kopplas tydligt till Hagforsstrategin i sitt syfte att stärka näringslivet och höja kompetensen på flera nivåer, för att skapa en mer attraktiv kommun att leva och bo i.

Arbetet med FramtidsForum 2019 är igång
Arbetet med att få in utställare till mässan 2019 har redan kommit igång.
Fredrik berättar om vad han tillsammans med projektgruppen vill förbättra till nästa års upplaga:
- Med två väl genomförda FramtidsForum i ryggen har vi en tydlig kompass för vad vi kan göra bättre till nästa års arrangemang. Det vi verkligen strävar efter i år är att få ännu fler branscher att delta för att kunna erbjuda besökare ett bredare utbud av företag. Vi jobbar också med att skruva till programmet där vi bland annat diskuterar de olika föreläsningarna syfte och om vi kan lägga upp det på ett nytt sätt nästa år.

Du som företagare eller organisation kan anmäla dig till mässan redan nu.
Länk till anmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kort om FramtidsForum
FramtidsForum visar vilka arbets- och utbildningsmöjligheter som finns i vårt närområde och ger företag en möjlighet att nätverka med varandra. Dagen är till för att skapa kontakter som kan leda till någonting mer.

Tillsammans kan vi inspirera, samverka och få mer kunskap kring alla de möjligheter som finns. Som en effekt hoppas vi att dagen leder till positiva attitydförändringar till företagande, entreprenörskap och utbildning genom hela livet och ett mer attraktivt och starkt närområde.

FramtidsForum är ett samarrangemang mellan Uvåns Näringslivscenter AB, Näringslivsrådet, Arbetsförmedlingen och Hagfors kommun.

Publicerad av

Publicerad datum

2018-11-21

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se