Hjälptjänster

logo

Årets modiga personer är utsedda

Det här är stipendiaterna i Framtidsarvet 2018

gruppbild på stipendiater samt utdelare

Stipendiaterna Stig Sonebrink, Henrik Sonebrink och Björn Dahlin fick ta emot diplom och blommor av utvecklingschef Lars Nyborg och kommunalråd Åsa Johansson

Måndagens kommunfullmäktige inleddes på ett inspirerande sätt - för sjunde året utsågs modiga personer till stipendiater i Framtidsarvet - modigt fôlk.

I år delades stipendiet ut till Uddeholmsladans Stig och Henrik Sonebrink,IK Viking friidrotts eldsjäl Björn Dahlin, samt Hannah Norberg för sitt engagemang inom ridsport i vår kommun (ej närvarande).

- Värdiga stipendiater som på olika sätt är representanter för styrkan modigt fôlk i vår kommun, säger projektledare Leo Larsson. Personligen tycker jag att det är extra roligt att man täcker in flera områden, både kultur, idrott och företagande representeras av årets stipendiater, fortstätter han.

Stipendiaten Björn Dahlin berättar hur överraskad han blev:
- Jag trodde inte riktigt på det när Leo ringde och berättade, jag är förvånad och samtidigt mycket glad och hedrad.

Stipendiaterna får en stipendiesumma på 5 000 kronor som de tillsammans fördelar ut till valfri förening, verksam i Hagfors kommun.

Motivering Björn Dahlin
Björn är en eldsjäl med stort hjärta som varit med om att göra IK Viking friidrott till en stabil verksamhet. Han ställer alltid upp och är en viktig förebild för våra barn. Under många år har han bedrivit verksamhet för barn och unga på Hagforsvallen, där har dom inte bara fått lära sig friidrottens grunder utan även utvecklats som individer. Björns engagemang gör honom till en mycket värdig mottagare av Framtidsarvet 2018.

Motivering Hanna Norberg
Med stort engagemang lever och andas Hannah hästlivet. Hon är en omtänksam, driven och modig 19-åring. Hannah är en god förebild för många av kommunens unga ryttare, aktiv både som tävlingsryttare och tränare i Hagfors - Uddeholms ridklubb. Hon driver stall Svingen i Ekshärad och har visioner om ett eget stuteri i framtiden. Det behövs unga förebilder i Hagfors kommun och Hannah är en av de modiga, drivna ungdomar som gör vår kommun bättre och skapar ett framtidsarv.

Motivering Stig och Henrik Sonebrink
Stig och Henriks gedigna arbete med att sätta Uddeholm och Uddeholmsladan på kartan när det gäller konsertscener i Sverige är fantastiskt. Deras innovativa sätt att driva Uddeholmsladan och andra projekt de tar sig an är smått makalöst. Stig och Henrik är goda ambassadörer för Hagfors kommun, modigt fôlk som jobbar för att skapa upplevelser för både kommuninvånare och besökare.

Om Framtidsarvet - modigt fôlk
Stipendiet uppmärksammar personer som bidrar till att skapa en levande kommun.
Hagfors kommuns största och viktigaste tillgång är invånarna. Vi är alla ambassadörer för den ort vi bor, lever och verkar i och bidrar tillsammans till hur Hagfors kommun är och ska vara. Ibland krävs mod för att förändra, och modigt fôlk är vi rika på i Hagfors kommun. Enskildas handlingskraft och goda föredömen är det som formar – och har format – vår bygd.

Tillsammans skapar vi en levande landsbygd och lägger grunden för ett starkt, givande och aktivt samarbete mellan lokala företag, föreningar och Hagfors kommuns verksamheter.

Publicerad av

Publicerad datum

2018-11-27

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se