Hjälptjänster

logo

Hagfors kommun med i unikt vuxenutbildningsprojekt

Ny vuxenutbildning för höjd kompetens

- Bristen på yrkesutbildade medarbetare inom industrin är stor, vi behöver tänka om och tänka nytt, säger Boo Rundquist, projektledare Industriråd Värmland

Industrirådet och Region Värmland har tillsammans tagit fram en del i lösningen. I mars startar en sprillans ny yrkesutbildning för vuxna, med inriktning mot industriarbeten. Hagfors är en av fem kommuner i länet som går före och visar vägen, och tillsammans med Sunne, Arvika, Karlstad och Kristinehamn kommer man att erbjuda en sammanhållen yrkesutbildning som ska motsvara det behov som industriföretagen har.

– Alla Värmlands 16 kommuner har gått med på ett fritt sök över kommungränserna, vilket är väldigt positivt. Vi skapar här något unikt och det är ett helt nytt sätt att tänka som har väckt intresse i hela Sverige. Nu är det upp till oss att lyckas, säger Boo Rundquist.

Som det ser ut idag behöver industrin i Värmland nyanställa cirka 350 personer varje år, samtidigt som knappt 100 elever går ut från länets olika gymnasier med industritekniska program.

– Företagen måste bli bättre på att sälja in sina företag hos ungdomar. Det är också viktigt att företagen kan erbjuda praktikplatser. Samarbetet vi nu får genom Industrirådet kommer att spela en viktig roll, säger Boo Rundquist.

Se inslaget på SVT om det nybildade Industrirådet härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan läsa mer om den nya yrkesvuxutbildningen i Hagfors och skicka in din ansökan här

Publicerad av

Publicerad datum

2018-12-03

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se