Hjälptjänster

logo

Hett eftertraktade platser på Vårdbiträdesutbildningen VUX

Elever och personal på Forsskolan samlades för invigning och kursstart av Vårdbiträdesutbildningen VUX. Det är stor efterfrågan på personal till vård- och omsorg och det var med stor glädje som Jenny Dahlin, barn- och bildningschef i Hagfors kommun hälsade alla varmt välkomna och klippte bandet.

Jenny Dahlin, barn- och bildningschef (i mitten) tillsammans med lärare och medarbetare som gjort kursstarten möjlig.

30 sökte de tio platserna som sen ökades till de 14 elever som i måndags påbörjade den ettåriga utbildningen. Hagfors kommun har fått bidrag från staten på tio studieplatser och valde själva att bidra med de ytterligare fyra platser som man nu startar med.

Verksamheterna i Hagfors- och Munkfors kommun har efterfrågat utbildningen genom vård-och omsorgscollege som ett sätt att höja personalens kompetens. Utbildningen är ett år och påbyggnadsbar så de studerande kan efter avslutad utbildning läsa vidare till undersköterska.

- Jag vill tacka alla våra medarbetare som genom enormt mycket jobb gjort den här kursstarten möjlig och som tillsammans med oss i ledningen trott på idén från första stund. Jag vill även tacka Vård- och omsorgscollege Värmland för allt stöd, säger säger Jenny Dahlin.

Angosom, Muniira och Yotusalem är tre av 14 elever på den nystartade vårdbiträdesutbildningen.

Michaela Andreasson och Alexandra Svensson ser fram emot att börja på vårdbiträdesutbildningen.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se