Hjälptjänster

logo

Delta i Earth Hour 2019

Snart är det återigen dags för den årliga miljömanifestationen Earth Hour. Lördag 30 mars 2019 klockan 20.30-21.30 lokal tid tar världen ställning för planeten. Var med du också!

EH_2019

Världens länder är eniga - vi måste hejda den globala uppvärmningen. Det räcker dock inte med ord, det krävs även handling! Och här är du extra viktig. Snart är det dags för årets Earth Hour och vi hoppas att du som bor i Hagfors kommun deltar i denna timme genom att släcka ner och stänga av elektronik under tiden som manifestationen pågår.

Så kan du delta i Earth Hour
Att släcka lamporna under Earth Hour-timmen är vad som definierar manifestationen. Det är en symbolhandling som skickar en viktig signal till politiker och beslutsfattare om att ta klimatförändringarna på allvar. Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus.

Förutom detta kan du också göra kvällen lite extra mysig, rolig och minnesvärd genom att:

  • Samla ihop ett gäng vänner eller familjen och laga klimatsmart mat. Bjud gärna på en vegetarisk middag. Här kan du välja bland massor av smarriga och klimatsmarta recept!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

    Är du nyfiken på hur din frukost, lunch eller middag påverkar klimatet? Nu kan du enkelt testa genom att mata in receptet i Matkalkylatorn.

    länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Spela sällskapsspel med några du tycker om.

  • Mys med berättarkväll. Samla familj och vänner framför brasan och berätta historier.

  • Avge ett miljölöfte. Ungefär som nyårslöfte på nyårsafton, fast med fokus på miljön! Se Earth hour som starskottet för en mer hållbar livsstil. Hur ska du göra för att bli mer klimatsmart? Det kan till exempel vara att äta mer vegetariskt, låta bilen stå och åka buss, cykla eller promenera minst 3 dagar i veckan, planera tågsemester istället för flygsemester, ha en shoppingfri månad eller att enbart handla cirkulärt i second hand-butiker.

Att uppmärksamma Earth Hour är viktigt. Därför kommer vi att under vecka 13 dela med oss av fakta kring hur våra levnadsvanor påverkar vår planet och ge tips på vad vi tillsammans kan göra för att den ska må bättre.

Vill du veta mer?
Här har vi samlat mer information som du kan bli inspirerad av.

Mer om Earth Hourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om hur ditt företag/organisation kan deltalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tips och inspiration inför Earth Hourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Årets tema

#Connect2earth - för att du och naturen hör ihop!

Två ödesfrågor som vi alla behöver ta ansvar för är klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. I år belyser Earth Hour hur viktig vårt samspel med naturen är och vad vi behöver göra för att minska våra dagliga utsläpp. Tillsammans kan vi göra mycket för vår planet!

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se