logo

Hjälp för köpare av sexuella tjänster

SamtalsAkuten och Krismottagning för män i samarbete med Länsstyrelsen Värmland öppnar en ny verksamhet som kallas KAST (Köpare Av Sexuella Tjänster) Värmland. KAST-verksamheten vänder sig till vuxna som bor i Värmland och behöver hjälp för att hen köper sexuella tjänster.

Arbetet bedrivs under sekretess och utan journalföring. Alla kontakter är frivilliga, den som söker oss hör själv av sig via:

kastvarmland@karlstad.se eller 0200-290 900

Inget remissförfarande. Samtalen sker på mottagningen centralt i Karlstad på Västra Torggatan 15. Varje samtal är femtio minuter och kostar 120 kr.

Systematiskt och långsiktigt arbete
Det pågår ett långsiktigt och systematiskt arbete för att motverka prostitution och människohandel i Värmland. Här samverkar berörda aktörer; polisen, länsstyrelsen, kommunerna, regionkoordinatorn mot prostitution och människohandel, Åklagarmyndigheten,frivilligorganisationer och näringsidkare med flera.

- Det är viktigt att arbeta aktivt både med säljare och köpare. Utan sexköpare finns ingen marknad, avslutar Mia Schyberg, Regionkoordinator mot prostitution och människohandel.

Längre nyhetstext finns att läsa på Karlstad kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.