logo

Välkommen Marie-Louise Davidsson, vår nya flygplatschef!

Igår började Marie-Louise Davidsson som ny flygplatschef vid Hagfors Airport. Hon kommer att efterträda Lars Karlstam.

M-L davidsson

Marie-Louise är väl bekant med vår flygplats där hon tidigare jobbat som tornchef för flygtrafikledningen och flygsäkerhetskoordinator. Hon har varit verksam inom flyget i stort sett hela sitt liv och har en lång erfarenhet av flygplatsdrift och flygtrafikledning, varit aktiv i flygklubbverksamhet och frivilliga flygkåren som pilot.

Hon har även jobbat som bland annat instruktör på Entry Point North, Malmö Sturup Airport, utbildare på Hagfors flygskola och kommer närmast från Dala Airport, Borlänge där hon jobbade som Flight Operations Officer vid ett flygbolag i tre år - ett jobb som innebar mycket ansvar och att vara spindeln i nätet för bolagets flighter.

Som flygplatschef och verksamhetsansvarig på Hagfors Airport kommer Marie-Louise vara involverad i allt som rör flygplatsen och ansvara för att flygverksamheten bedrivs utifrån gällande regelverk. Hon har även hand om kontakten med Transportstyrelsen, Länsstyrelsen samt andra myndigheter och aktörer på flygplatsen.

Med klar blick mot framtiden
I sin nya roll som flygplatschef ser Marie-Louise fram emot att vidareutveckla Hagfors Airport och möta framtida krav.

- Flyget kommer att spela en viktig roll för samhället, för vår kommuns utveckling och vi måste ständigt utvecklas. Inte minst inom miljöområdet för att möta flygets framtid, säger Marie-Louise och fortsätter:

- Det finns så många bra idéer som väntar på att förverkligas. Flygplatsen är en av våra styrkor och en tillgång som vi ska värna om. Det finns så mycket potential!

Marie-Louise har två utflugna barn och bor sedan tidigare i vår fina kommun med sambo, två katter och en hund. Flyget har alltid varit en del i livet, både yrkesmässigt och som fritidsintresse. Djur och natur ligger även det nära hjärtat och när hon inte håller till på flygplatsen föredrar hon att vara ute i naturen, träna på gymmet eller gå på konserter.

Vi hälsar Marie-Louise varmt välkommen!

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.