logo

Nu kan du lämna in textilier vid våra återvinningscentraler

textilinsamling

Insamlingsbehållaren för textilier vid Holkesmossen

Låt dina gamla textilier göra skillnad! I samarbete med Human Bridge har vi placerat behållare för textilinsamling vid Holkesmossen och Ekshärads återvinningscentral.

Kläder och hemtextilier som lämnas in behöver inte vara hela, men ska vara i så rent skick som möjligt för att de ska kunna återanvändas eller återvinnas. Du kan även lämna in hela och rena skor, hattar, handväskor, skärp och tygleksaker.

Textilierna måste även hållas torra. Lägg gärna textilierna i en påse som du knyter ihop innan du lägger ner i insamlingsbehållaren. 

Vad händer med de insamlade textilierna?
De textilier som kan återanvändas går till försäljning i Lindra Second Hands butiker, vilket är det allra bästa för miljön och fyller ett stort behov för många människor.

Human Bridge förser också second handverksamheter i Östeuropa med textilier för försäljning. Lämpliga kläder används i katastrofinsatser eller går vidare i olika hjälpsändningar till behövande.

Det som inte längre lämpar sig för återanvändning sorteras i flera olika kategorier för återvinning.

Tack för din gåva!
Återanvändning och återvinning är bra för miljön samtidigt som det kan hjälpa människor runt om i världen. Din gåva gör skillnad!

Vill du veta mer om Human Bridge?
Läs mer på www.humanbridge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.