logo

Skateparken vid ÄBC stängs på grund av skaderisk

Den skatepark med utrustning som står inhägnad nere vid Älvstranden Bildningscentrum kommer att stängas omgående. Skaderisken är hög eftersom ramper och annan utrustning är i mycket dåligt skick.

Bakgrund

Skateparken byggdes upp och finansierades av den dåvarande skateboardföreningen och deras sponsorer. Enligt den information som kommunen har, är föreningen inte längre aktiv och ingen sköter parken och dess utrustning. Kommunen har vid tidigare tillfällen gått in och hjälpt föreningen med renovering av delar av utrustningen, men då det saknas aktiv förening som kan hålla efter det dagliga underhållet är bedömningen att det i nuläget inte finns de resurser som krävs för att ha anläggningen kvar.

Varför tas skateparken ned?

Skaderisken bedöms vara alldeles för stor, ingen förening eller företag står i dagsläget bakom skateparken och inget underhåll utförs. Ramper m.m. är nu i så dåligt skick att du som använder dem riskerar att skada dig.

Eftersom det i dagsläget inte finns en aktiv förening som sköter om parken har kommunen inte utrymme att prioritera en renovering av den och inte heller driva parken i kommunal regi.

Grinden låses och utrustningen monteras ned

Inom kort kommer grinden till inhägnaden att låsas och kommunen kommer att påbörja arbetet med att montera ner och transportera bort utrustningen.

Frågor?

Om du har frågor angående stängningen av skateparken kan du ta kontakt med samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm: louise.sjoholm@hagfors.se alternativt via växeln 0563-18500.

Skatear du och vill starta förening?

Gillar du att skatea och känner fler med samma intresse? Att starta en förening är en möjlighet, då kan föreningen eventuellt även söka bidrag. Låter detta intressant kan du höra av dig till Leo Larsson som är föreningsansvarig vid kommunen: leo.larsson@hagfors.se alternativt via växeln 0563-18500. Han kan berätta vad som krävs för att bilda en förening.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.