Hjälptjänster

logo

Skadegörelse på Järntorget

torget

Järntorget har inom loppet av en vecka blivit utsatt för skadegörelse vid tre tillfällen.

Det rör sig om totalt 22 lampor, två spotlights, två pollare, en lampa i en pollare, en lyktstolpe i gjutjärn och en stenbänk som blivit stulna eller förstörda.

Malin Skoog, driftledare gata, trafik och park, inspekterade skadegörelsen på måndagen.

- Detta är inget rackartyg som gjorts av ren spontanitet. Då skadorna är så pass omfattande och utrustningen är av hög kvalitet kan vi förstå att det krävt mycket tid och kraft från förövarna. Det är en planerad skadegörelse med avsikt att förstöra, säger Malin.

Järntorget är vår gemensamma mötesplats och vardagsrum. Det är platsen där vi ska mötas, trivas och skapa härliga minnen tillsammans. Att torget blir utsatt för så mycket skadegörelse på kort tid är något som gör oss både ledsna och upprörda. 

- Det är olyckligt för kommuninvånarna som Järntorget är till för. Det är också olyckligt för våra medarbetare som måste lägga sin arbetstid på att städa upp efter andra när de istället kan lägga tid på att vårda och förbättra vår gemensamma utemiljö, avslutar Malin.

Polisanmälan
Händelserna är polisanmälda. Har du sett eller vet något om detta? Då vill vi uppmana dig att kontakta polisen via 114 14. Tack!

torget
torget

Publicerad av

Publicerad datum

2019-08-28

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se