Hjälptjänster

logo

Hagfors kommun är Sveriges 12:e bästa skolkommun!

Idag presenterade Lärarförbundet sin årliga rankning "Sveriges Bästa skolkommun" och Hagfors kommun hamnar på en hedrande tolfteplats.

sbk

För 18:e året i rad presenterar Lärarförbundet sin rankning "Sveriges Bästa skolkommun". Utifrån olika kriterier tittar förbundet på hur kommunerna har valt att satsa på skolan. Resultaten visar att Hagfors kommun hamnar på plats 12 av alla 290 kommuner i landet.

Hög andel godkända elever gör Hagfors till en topprankad skolkommun. Även elevernas meritvärde i årskurs 9 samt lärartätheten tillhör våra styrkor som skolkommun.

I hela Värmlands län är Hagfors rankad som nummer fem av 16 kommuner.


Ny rankning
Undersökningen rankar inte enskilda skolor eller lärare, istället tittar man på hur kommuner har satsat på sin skola utifrån tio olika kriterier.


Rankningen är heltäckande och omfattar kommunala skolor, friskolor, gymnasieskolor, förskolor och fritidshem. Den tar hänsyn till kommunernas olika förutsättningar och bakgrundsfaktorer genom ett så kallat likvärdighetsindex som gör det möjligt att på ett rättvist sätt jämföra alla kommuner efter samma kriterier.


En stor nyhet med årets rankning är att den från och med i år baseras på ett indexbaserat underlag. Detta innebär att varje kommun får en rankningsplacering men också ett individuellt indextal.


Hagfors kommuns index visar 54,216. Indextalet gör det möjligt för oss att följa och påverka vår egna utveckling över tid oberoende av hur andra kommuner agerar och placerar sig.

Vill du veta mer?
På webbsidan www.lararforbundet.se/basta-skolkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du hela rankningen.

Publicerad av

Publicerad datum

2019-10-16

KONTAKTUPPGIFTER

  KONTAKT

  Måndag-torsdag 8.00–17.00
  Fredag 8.00–16.00
  0563-185 00

  Dalavägen 10
  683 80 Hagfors
  kommun@hagfors.se