Hjälptjänster

logo

Vård- och omsorgsveckan 2019

Förra veckan var det den nationella Vård- och omsorgsveckan - en vecka då Sveriges gymnasieskolor och arbetsgivare uppmärksammar sin verksamhet.

VO-veckan

För Vård- och omsorgscollege Hagfors har många roliga aktiviteter bockats av under veckan. Läs vår sammanfattning nedan!

Måndag 14/10
Veckan invigdes i foajén vid Älvstranden Bildningscentrum med mingel och tröjutdelning till eleverna i årskurs 1 på Vård- och omsorgsprogrammet. Pernilla Haglund, verksamhetschef inom vård och omsorg, välkomnade eleverna och öppnade minglet med ett tal om möjligheterna till att på sikt få en trygg och fin anställning som undersköterska inom Hagfors kommun. Tröjorna delades ut av Louise Jonasson, enhetschef LSS och Åsa Lindgren, enhetschef vård och omsorg.

P4 Värmland var även där och sände live. Lyssna på reportaget via länken (32 minuter in i programmet): https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1375206…länk till annan webbplats

VO-veckan

Onsdag 16/10
På onsdagen stod spa på schemat! Skogvaktaren fick besök av elever från årskurs 1 på Vård- och omsorgsprogrammet. Eleverna erbjöd spabehandlingar som att få fotvård, målade naglar och att bli fin i håret. Det bjöds även på tilltugg, dryck och mysiga pratstunder. Ett mycket uppskattat besök!

VO-veckan
VO-veckan

Torsdag 17/10
Årskurs 8 och 9 på Älvstranden Bildningscentrum välkomnades till Vård- och omsorgsprogrammets metodrum för att prova på olika saker, till exempel att ta blodtryck och testa att ge insulin på apelsiner.

Fredag 18/10
Fredagen gick i samma spår som torsdagen och all personal på skolan var välkomna in för att ta blodtryck, blodsocker, puls och syremättnad samt mäta BMI. Samtliga kontroller utfördes av duktiga och trygga elever från årskurs 3 på Vård- och omsorgsprogrammet.

VO-veckan
VO-veckan
VO-veckan

En härlig vecka i vården och omsorgens tecken!

Publicerad av

Publicerad datum

2019-10-21

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se