Hjälptjänster

logo

Sanering av Älvstranden Bildningscentrum

Vecka 44 kommer kommunen med hjälp av extern saneringsfirma att sanera vissa lokaler på skolan. Detta på grund av silverfiskar och som en säkerhetsåtgärd i förebyggande syfte.

Kommunen har noterat att det cirkulerar frågor angående en kommande sanering av ohyra på Älvstranden Bildningscentrum samt uttryck om ett missnöje angående utebliven information. Förståelse finns för att man blir orolig och fundersam av att höra sådana påståenden från andra källor än från skolan och kommunen själva.

 

Informationen som cirkulerar är att skolan ska saneras mot vägglöss och silverfiskar. Dessa uppgifter är delvis felaktiga. Det finns inte vägglöss på Älvstranden Bildningscentrum. Det handlar enbart om silverfiskar i begränsade delar av skolans lokaler.

 

Silverfiskar är vanligt förekommande i inomhusmiljöer och helt ofarliga, men inte alls trevliga. Av denna anledning kommer kommunen med hjälp av extern saneringsfirma under nästa vecka (v. 44) sanera berörda lokaler. Den verksamhet som berörs är fritidsverksamheten på Örbäcken. Verksamheten flyttas därför tillfälligt och samordnas med övrig fritidsverksamhet i andra lokaler.

 

Saneringen görs som en säkerhetsåtgärd i förebyggande syfte och sker under höstlovet då inga ordinarie lektioner pågår. Detta för att störa verksamheterna så lite som möjligt.

 

Har du frågor?
För frågor kring själva saneringen är du varmt välkommen att kontakta
fastighetschef Conny Meijer via 0563-189 80 eller conny.meijer@hagfors.se.

 

Vid frågor kring fritidsverksamheten kontaktas rektor Anna Erkgärds via 0563-189 31 eller anna.erkgards@edu.hagfors.se.

Publicerad av

Publicerad datum

2019-10-25

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se