logo

Framtidsarvet 2019 – årets stipendiater uppmärksammades på kommunfullmäktige

I samband med kommunfullmäktiges sammanträde på måndagskvällen uppmärksammades årets stipendiater inom projekt Framtidsarvet

Blommor och diplom till stipendiaterna. Överst från vänster: Jens Fischer (kommunalråd), Ronny Bengtsson (Råda IK), Lars Sätterberg (utvecklingschef), Nedre från vänster: Frida Florell, Urban Gustavsson (Råda IK), Erik Helgesson – Taxi Hagfors.

Hagfors kommuns största och viktigaste tillgång är invånarna. Vi är alla ambassadörer för den ort vi bor, lever och verkar i och bidrar tillsammans till hur Hagfors kommun är och ska vara. Ibland krävs mod för att förändra, och modigt fôlk är vi rika på i Hagfors kommun. Enskildas handlingskraft och goda föredömen är det som formar – och har format – vår bygd.

Tillsammans skapar vi en levande landsbygd och lägger grunden för ett starkt, givande och aktivt samarbete mellan lokala företag, föreningar och Hagfors kommuns verksamheter.

Årets stipendiater utvalda som en god förebild i Hagfors kommun inom projektet Framtidsarvet 2019:

Erik Helgesson, Taxi Hagfors

Motivering:
Erik Helgesson vågade ta chansen att starta Taxi Hagfors AB. Han gör det möjligt för alla invånare att få hjälp med transport dit de av olika anledningar behöver ta sig, mer eller mindre under dygnets alla timmar. Erik är en positiv och glad kille som passar utmärkt till just detta jobb, han ger toppenservice till alla.

Frida Florell

Motivering:
Frida är mamma och egenföretagare men hinner också med att göra Sunnemo till en suverän plats att bo på. Hon är aktiv inom Sunnemo IF och håller i träningar för både barn och vuxna, hon är drivande i projekt som håller igång bygden med olika tillställningar och aktiviteter. Hon är värd att få veta hur mycket vi som bor här uppskattar det hon och hennes nära gör för oss, Frida brinner för att alla ska må bra och för samhörighet människor emellan. Hon är mycket omtyckt och har en kreativitet utan dess like.

Råda IK

Motivering:
Råda IK är en förening med många järn i elden, de anordnar så mycket för orten och dess invånare, de ser till att bygden hålls levande. Bland annat anordnas, marknad, årsfest för föreningens medlemmar, upprustning av elljusbanan, “tutbingo” sommartid, Kortvasan, Klarälvsrullen och Rådadagen. Det engagerar människor lokalt och ser till att orten får flera besökare utifrån till följd av detta. Personalen på kansliet är alltid trevliga och alla engagerade i föreningen sprider en positiv känsla och glädje omkring sig. Det finns vilja, lust och drivkraft och det är underbart.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.