logo

Greta Olsson årets kulturstipendiat

Vid kommunfullmäktige sammanträde den 16 december avslöjades vem som får Hagfors kommuns kulturstipendium 2019. Årets stipendiat är sångerskan Greta Olsson. Och hon har verkligen sången i blodet. Gretas kusin är nämligen Monica Zetterlund.

Greta Olsson tilldelas Hagfors kommuns kulturstipendium 2019. Här tillsammans med kultur- och bibliotekschef Tina Bergenbrink och kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer.

Under september och oktober har invånarna fått skicka in nomineringar till kulturstipendiet som sedan en jury har granskat. Juryn har beslutat att ge stipendiet 2019 till Greta Olsson med följande motivering:

"För sin enastående talang och enorma repertoar tilldelas Greta Olsson Hagfors kommuns kulturstipendium 2019. Med rötter i jazzkulturen och med en fantastisk röst är Greta Olsson en stolthet för Hagfors. Hennes musik har spridit sann glädje till många av oss och hon har varit en inspirationskälla under en lång tid. Greta har uppträtt med många ur Sveriges jazzelit och fortsätter att glädja jazzälskare med sin aldrig sinande kärlek till musiken."

Hagfors kommun delar årligen ut ett kulturstipendium. Stipendiet kan delas ut till personer, organisationer eller sammanslutningar som gjort uppmärksammade insatser för Hagfors kommun eller till lovande förmågor. Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfulla kulturella insatser.

Vi säger stort grattis till Greta Olsson!

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.