Hjälptjänster

logo

Upphandlingar badhusrenoveringen har avslutats

Hagfors kommun kan nu meddela att upphandlingar avseende ombyggnation av bassäng och ombyggnation av simhall vid Älvstrandsbadet har avslutats.

Det är Högsby Rostfria AB som har tilldelats entreprenaden som omfattar ombyggnad av bassänger till rostfri plåt. Kommunen tillämpar en avtalsspärr på 10 dagar och förutsatt att ingen överprövning sker kan kontrakt tecknas därefter.

Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi nu har en entreprenör för ombyggnationen av bassängerna och ser fram emot dra igång ombyggnationen!

Louise Sjöholm, samhällsbyggnadschef Hagfors kommun

Avseende upphandlingen av ombyggnation av simhall har upphandlingen avbrutits då inga giltiga anbud inkommit. Här kvarstår ett arbete med att finna en lösning framåt. En förutsättning för att ombyggnationen av bassängerna ska kunna genomföras är att vi också finner en lösning för sidoentreprenaden.

Sidoentreprenaden omfattar konstruktions- och underhållsarbeten, rivning och montering av nytt ytskikt, rivning och utbyte av glaspartier, med mera. Vi har dock goda förhoppningar, att i egen regi genom direktivstyrd direktupphandling hitta entreprenör/er för att badhusrenoveringen ska fortgå och hålla tidsplanen.

Enligt tidsplanen ska kontraktsarbetena vara färdigställda och tillgängliga för slutbesiktning senast 2020-10-31 och vår ambition är som tidigare att kunna öppna badet för besökare den 1 januari 2021.

Parallellt med de upphandlade arbetena kommer också ett underhållsarbete att göras vad det gäller ytskikt i dusch och omklädningsrum.

Har du frågor? Hör gärna av dig!

Frågor som rör upphandlingen: Eva Wigh, 0563-185 75, eva.wigh@hagfors.se

Frågor kring projektet: Louise Sjöholm, 0563-187 14, louise.sjoholm@hagfors.se

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se