logo

Vattenläcka Tömtegatan (Älgsjövägen), Sunnemo

Måndag 2 mars kl. 08.34: Just nu har vi en vattenläcka i Sunnemo. Inlägget uppdateras med information.

Uppdatering måndag 2 mars kl. 16.10:

Läckan är åtgärdad! Om cirka en halvtimme ska vattnet vara tillbaka.

Tänk på att vattnet kan vara missfärgat till en början. För att få bort detta kan du spola försiktigt med kallvatten i kranen tills vattnet klarnar. Missfärgat vatten beror ofta på luft eller rost i ledningarna när vattentrycket förändras, vilket är helt ofarligt.

Uppdatering måndag 2 mars kl. 15.04:

Vi jobbar för fullt med att komma åt och laga läckan. Vi hoppas att vi kan laga ledningen och få på vattnet igen senast kl. 18.00. Om komplikationer uppstår måste vi avbryta för dagen och fortsätter direkt på tisdag morgon.

Hämta gärna vatten vid våra vattentankar, vid Tömtegatan och Missionshuset i Gräs. Tänk på att ta med dunkar och flaskor att fylla med vatten, så du har till matlagning och att spola i toaletten med.

Uppdatering måndag 2 mars kl. 09.56:

Arbetet kommer pågå under hela dagen och möjligtvis även under morgondagen. Vi uppdaterar inlägget med lägesbild senare under dagen.

Vattentankar
En vattentank placeras ut längs Tömtegatan och ElmTanken placeras vid Missionshuset i Gräs så snart som möjligt. Här kan du hämta vatten under tiden som avstängningen pågår.

Måndag 2 mars kl. 08.34:

Vi har en vattenläcka på Tömtegatan (Älgsjövägen) i Sunnemo. För att åtgärda läckan måste vi stänga av vattnet och fastigheter från Tömtegatan till södra Gräs berörs, både de med kommunalt vatten och de som ingår i en vattenförening.

Inlägget uppdateras med mer information under dagen.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.