logo

Förändringar i matdistributionen på Skogvaktaren

Från och med måndag 6 april förändras matdistribution på trygghetsboendet Skogvaktaren. Istället för mat i serveringen kommer matlådor att delas ut för att ta med hem till egna lägenheten. Utlämning av matlådor sker under bestämda tider till de boende. Förändringen är en förebyggande åtgärd utifrån den rådande coronakrisen.

Skogvaktaren är ett trygghetsboende i Hagfors där kommunen har dagverksamhet. Sedan tidigare är dagverksamheten tillfälligt stängd för att undvika smittspridning av covid-19.

Från och med måndag den 6 april serveras inte lunch i matsalen och lunchgästerna kan inte sitta ner och äta i matsalen på Skogvaktaren. Matsalen stängs från måndag och istället för servering av mat kommer de boende få gå via huvudentrén för att hämta sin matlåda. De som sedan tidigare haft stöd av hemtjänstpersonal får sin matlåda hämtad av personalen.

- Förändringarna beror på att vi vill bidra till att de boende på Skogvaktaren följer rekommendationerna att minska de sociala kontakterna. Nu kommer Skogvaktaren bli mer likt en vanlig hyresfastighet utan möjlighet till gemensamhetsytor. De boende har fått information under fredagen den 3 april och ytterligare möjlighet att ställa frågor kommer finnas i början av vecka 15, säger socialchef Maria Persson.

Publicerad av

Publicerad datum