logo

Uddeholms badplats blir tillgänglighetsanpassad

linjal

När sommarvärmen steker på är det skönt med ett dopp i det blå. Lagom till årets badsäsong tillgänglighetsanpassar vi Uddeholms badplats, så att även du med fysisk funktionsnedsättning kan ta ett svalkande bad.

Alla som bor och verkar i Hagfors kommun ska må bra, trivas och känna att vår kommun är en bra plats att leva, bo och verka på. Gemenskap, delaktighet och en meningsfull fritid med möjlighet till aktiviteter är viktiga faktorer för att man ska känna livskvalité Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I dagsläget finns ingen tillgänglighetsanpassad badplats inom kommunen – något som för många blir ett hinder i vardagen en varm sommardag. Detta ska vi ändra på!

Under våren kommer Hagfors kommuns enhet för gata, trafik och park tillsammans med Emtbjörks AB, Byggservice i Geijersholm AB och Floattech AB att rusta upp och tillgänglighetsanpassa badplatsen i Uddeholm.

floattech

Bilder från www.floattech.se

För en enklare vardag
Vi vill att Uddeholms badplats ska vara en inbjudande mötesplats som präglas av en inkluderande miljö utan hinder. Med projektstart vecka 17 kommer vi göra en rad åtgärder vid badplatsen för att bidra till en enklare vardag.

  • Vägen ner till omklädningshytterna kommer rustas upp och två nya parkeringar för rörelsehindrade kommer anläggas i anslutning till vägen.

  • Det gamla dasset kommer bytas ut mot ett nytt, med ny färg och en ny ramp.
  • Till omklädningshytterna kommer nya ramper som gör det enkelt att ta sig in och ut. Vi kommer även måla om hytterna med ny färg.

  • Ett tillgänglighetsanpassat bord kommer tillverkas och placeras vid grillplatsen så att alla kan njuta av en fikapaus eller enkel lunch.

  • I vattnet lägger vi i EasyTrail Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från Floattech AB – badrampen i rostfritt stål som öppnar möjligheten för personer i rullstol att bada. Rampen blir cirka 28 meter lång och slutar där vattendjupet når en meter.

  • Ett nytt, rullstolsvänligt gångstråk är också med i planeringen. Detta kommer leda från de nya parkeringarna till badrampen, och binder samman dass, omklädningshytter och grillplats på vägen.
floattech

EasyTrail badramp

Visste du att…
...vi regelbundet tar prover på badvattnet under badsäsongen? För att du ska trivas vid våra badplatser och känna dig trygg med att vattnet inte är farligt för din hälsa tar vi regelbundet prover på badvattnet vid de kommunala badplatserna. 

Havs- och Vattenmyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk) kan du se hur vattnets kvalité var, och vilken temperatur badvattnet hade, vid senaste provtagningen.

Publicerad av

Publicerad datum