logo

Nu tar vi äntligen nästa steg med badhusrenoveringen

Alla bassänger i Hagfors badhus kommer att vara i rostfri plåt.

Sedan juni 2019 har badhuset i Hagfors varit stängt i väntan på renovering. Nu är samtliga upphandlingar klara och entreprenörer är utsedda som ska genomföra renoveringen. Arbetet ska börja vecka 18. Planen är att åter kunna öppna badhuset inför höstterminen 2021.

Badhuset i Hagfors stängdes i juni 2019. Anledningen till stängningen var ett renoveringsbehov för att fortsatt kunna ha ett tryggt och säkert badhus. Ett politiskt beslut har tagits om att renoveringen ska utföras.

En upphandling har genomförts och en entreprenör som ska bygga om bassängerna i badhuset till rostfri plåt är utsedd. I dagarna har avtal gjorts klart med en lokal entreprenör , som kommer att ansvara för övriga byggnadsarbeten i projektet.

Från vänster: Morgan Andersson, Byggservice i Geijersholm den lokala entreprenören som ska utföra byggnadsarbetet och underhållsarbetet. Joacim Rönning och Conny Meijer från Hagfors kommun är glada att man nu kan ta nästa steg med renoveringen.

“Ett fräscht badhus”
Badhuset byggdes 1974 och fastighetschef Conny Meijer berättar om vad som ingår i den stundande renoveringen.
- Förutom omfattande betongarbeten kommer nuvarande kakel i samtliga tre bassänger att ersättas med rostfri plåt. Allt ytskikt som kliniker, väggar, bänkar och fönster ska bytas ut samt vissa delar av den yttre fasaden. Dessutom ska vi tillgänglighetsanpassa badhuset på ett bättre sätt. Vi kommer att få ett fräscht badhus som också är energisnålare och mer miljövänligt.

Parallellt med renoveringen kommer även ett underhållsarbete att göras för ytskikt i dusch och omklädningsrum. När vi ser att renoveringsarbetet följer tidsplan kommer vi att börja med upphandling för en driftentreprenör för badhuset,

Renoveringen som totalt kostar 25 miljoner kronor påbörjas vecka 18. Under förutsättning att inga komplikationer uppstår är planen att åter kunna öppna badhuset inför höstterminen 2021.

Publicerad av

Publicerad datum