logo

Vuxenskolan bjuder in till informationskväll 22 juni

Mattias Schelin är rektor för vuxenutbildningen i Hagfors kommun. Måndag den 22 juni har man en informationskväll för att informera om höstens utbildningar.

För att informera om sin verksamhet bjuder Vuxenskolan in till informationskväll måndag den 22 juni. Då får man veta mer om de olika utbildningarna som finns inom Vuxenskolan bland annat den nya satsningen yrkes-sfi.

- Vi har sneglat på andra kommuner som har yrkes-SFI. Nu startar vi upp det även i Hagfors från hösten 2020. Vi ser detta som ny och snabbare väg för invandrare att komma ut i arbetslivet och samtidig lära sig svenska. Att det är till yrken där det är brist på arbetskraft ökar chansen att få jobb efter utbildningen, säger Mattias Schelin rektor för vuxenskolan i Hagfors.
- Vi behöver kunna erbjuda ett brett paket av utbildningar. Därför var det ganska självklart att starta en yrkesutbildning även för invandrare.

Det finns mellan 12-15 platser inom yrkes-sfi som startar i Hagfors i augusti. Det är en utbildning i svenska för invandrare som integreras med en yrkesutbildning. Innan yrkes-sfi startar genomförs en orienteringskurs på 8-10 veckor. Där finns 16 platser.
- Deltagarna får komma till en arbetsplats där man får testa på yrket. Det kan till exempel vara inom kommunal hemtjänst eller som bilmekaniker. Då har man chans att prova om yrket är något för mig. Därefter väljs 12-15 deltagare ut som får börja studera på yrkes-sfi under ett år, berättar Mattias Schelin.

Följande utbildningar kan Vuxenskolan i Hagfors erbjuda:

Yrkes-sfi: utbildning i svenska för invandrare som integreras med en yrkesutbildning
Särvux: vuxenutbildning för deltagare som tidigare har gått på särskola.
SFI: utbildning i svenska för invandrare
Grundvux: utbildning på grundskolenivå för vuxna
Gyvux: utbildning på gymnasienivå för vuxna

I samtliga utbildningar ingår kurser i matte, svensk och engelska.

Mattias Schelin har tidigare jobbar som lärare i över 20 år och är sedan mars ny rektor på Vuxenskolan. Dessförinnan var han rektor i Sunne i 3,5 år. Han uppmanar de som är nyfikna på Vuxenskolan att komma på informationskvällen den 22 juni.
- Då kommer vi att presentera våra utbildningar och det finns chans att träffa lärare och personal. För att inte samla fler än 50 personer vill vi att man föranmäler sig till informationskvällen, säger Mattias Schelin.

» Mer information om vuxenutbildningen

» Anmälan till informationskvällen

Publicerad av

Publicerad datum