logo

Jag har haft covid-19...

Tjej som haft covid_19

Linda 45 år. Bor med sin familj i Råda. På fritiden tar hon hand om familjens hästar, hundar och katter. Och såklart umgås med mannen, dottern och sonen. Linda har också haft covid 19. Detta är hennes historia.

Allt började efter att jag jobbat helg. Det hade varit en körig helg och jag hade sovit dåligt. På måndagen var jag ledig och var jättetrött. Jag trodde det berodde på att jag hade jobbat och fått för lite sömn. Under natten som kom började jag få feber och hade hemsk huvudvärk.

Flera symtom bröt ut för varje dag under veckan. Jag kände mig helt orkeslös. På fredag skickade de vårdpersonal till mig för att testa om jag hade covid 19. Dagen efter ringde de mig från infektionskliniken. Jag hade positivt svar på covid-19. Då först blev jag rädd. Trodde inte riktigt innan jag fått svaret att jag hade covid-19.

Min man och jag levde isolerade hemma på gården och det kändes som en evighet. Inte få träffa någon och inte få handla den mat man ville. Många anhöriga ringde mig. De var oroliga för mig och min dotter hjälpte oss att handla mat . Nu efter 5 månader är jag fortfarande väldigt trött har inte fått orken eller energin tillbaka. Så tänk alla på att följa myndigheternas råd. Tvätta och sprita händerna, nys i armvecket och håll i , håll ut , håll avstånd.

Fortsätt följa myndigheternas råd. Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna, nys i armvecket och håll avstånd. Håll i, håll ut och håll avstånd!

Linda har frivilligt berättat sin historia för att försöka nå ut till fler personer. Hjälp oss gärna att sprida Lindas historia genom att dela, kommentera och gilla inlägget. Tillsammans kan vi alla bidra till att minska smittspridningen!

Publicerad av

Publicerad datum