logo

Hagfors bibliotek firar 10 år med jubileum och bokfestival

Böcker i bokhyllor på Hagfors bibliotek.

Hagfors bibliotek har 2020 funnits tio år i sina lokaler i Älvstranden bildningscentrum. Nu ska det firas med med en jubileumsvecka 9 till 14 november med flera programkvällar och aktiviteter. Veckan avslutas med Värmlands bokfestival.

- Det känns roligt att vi kan genomföra både 10-årsjubileum och bokfestivalen trots den rådande samhällssituationen. Vi anpassar allt efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och välkomnar publik i begränsad mängd för att allt ska gå säkert till, säger Linnéa Lindberg, bibliotekssamordnare på Hagfors bibliotek.

Hösten 2010 flyttade biblioteksverksamheten in i de nuvarande lokalerna i Älvstranden bildningscentrum. För att fira detta arrangerar man en jubileumsveckan som börjar måndag den 9 november med med Kura skymning tillsammans med Föreningen Norden. Onsdag den 11 november visas teaterföreställningen “Som ett jävla solsken” om Ester Blenda Nordström, med Anna-Lena Hemström i huvudrollen.
Besökarna bjuds också in till att vara med och rösta fram Hagfors favoritförfattare.

Värmlands bokfestival som i år är helt digital arrangeras den 13 och 14 november. Alla digitala sändningar från festivalen i Karlstad kommer att visas på storbildsskärm på Hagfors bibliotek. Nytt för i år är att några av programpunkterna som ingår i festivalens digitala sändningar kommer att spelas in på Hagfors bibliotek och sändas live.

- I år tar Värmlands bokfestival ett tydligt kliv ut från Karlstad och blir hela Värmlands bokfestival. Då vill vi i Hagfors självklart vara med, och det är jätteroligt att tre sändningar spelas in här hos oss, säger Tina Bergenbrink, kultur- och bibliotekschef i Hagfors kommun.

Följande program sänds från Hagfors:

  • Ninni Schulman om sin självbiografiska roman ​Flickebarn 291 i samtal med Linnéa Lindberg från Hagfors bibliotek.

  • Sabina Ostermark från konstnärsgruppen ILGU, Valter Berg och Sven-Erik Zeke Karlsson samtalar om skog, bibliotek, konst och Gustavsfors.

  • Panelsamtal med Ninni Schulman, feministpastorn Esther Kazen och konstnären Olga Magnusson om skapandets betydelse i en tid av kris.

» Mer information om bibliotekets jubileum Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum