logo

Valter Berg tilldelas kommunens kulturstipendium 2020

Kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer och Valter Berg.

Valter Berg tilldelas Hagfors kommuns kulturstipendium 2020. Här tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer som delade ut priset.

Vid kommunstyrelsen sammanträde den 7 december delades Hagfors kommuns kulturstipendium 2020 ut. Årets stipendiat är Valter Berg. En välkänd profil i Gustavsfors som har varit drivande i bevarandet av biblioteket på orten han här också redaktör för tidningen Gustavabygden.

Invånarna har under hösten fått skicka in nomineringar som sedan en jury har granskat. Juryn som består av kommunledningsutskottets ledamöter har beslutat att ge kommunens kulturstipendium 2020 till Valter Berg med följande motivering:

"Med stor kunskap om finnskogen, svedjebruket, järnhanteringen och människors kamp i skuggan av smedjorna, bruken och kyrkan har Valter Berg på ett enastående sätt bevarat minnesvärda delar av vår kulturhistoria. Han är en stark kraft i bevarandet av biblioteket i Gustavsfors och en flitig och vass redaktör för tidningen Gustavabygden. För sin strävan genom forskning, böcker och artiklar tilldelas Valter Berg Hagfors kommuns kulturstipendium 2020.”

Hagfors kommun delar årligen ut ett kulturstipendium. Stipendiet kan delas ut till personer, organisationer eller sammanslutningar som gjort uppmärksammade insatser för Hagfors kommun eller till lovande förmågor. Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfulla kulturella insatser.

Vi säger stort grattis till Valter Berg!

Publicerad av

Publicerad datum