logo

Fortsatt begränsad uthyrning av idrottshallar

Uddeholm Arena

Hagfors kommun har beslutat att fortsatt att inte hyra ut idrottshallar/anläggningar och ishall till aktiviteter för de födda 2004 eller äldre. Beslut gäller till den 10 januari och beror på den kraftigt ökade smittspridningen i Hagfors kommun.

Utifrån de nya skärpta allmänna råden får åter de som är födda 2004 och tidigare utöva fysisk aktivitet och träning. Hagfors kommun väljer ändå fortsatt att inte hyra ut idrottshallar/anläggningar och ishall till aktiviteter för de födda 2004 eller äldre. Detta gäller till och med den 10 januari och beror på den ökade smittspridningen i kommun.

- Beslutet har tagits av kommunens stabsgrupp och gäller till och med den 10 januari 2021. Anledningen till beslutet är den kraftigt ökande smittspridningen i Hagfors kommun, säger Lennart Larsson, föreningskonsulent i Hagfors kommun.

Från den 14 december gäller skärpta nationell föreskrifter och allmänna råd för hela Sverige. Det innebär bland annat att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna idrott eller ägna sig åt andra fritidsaktiviteter. Då måste ett antal kriterier uppfyllas som exempelvis. Hålla avstånd till varandra, inte dela utrustning med varandra, undvika gemensamma omklädningsrum och när det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,

Hagfors kommun väljer dock att fortsätta följa tidigare restriktioner för uthyrning av kommunala idrottshallar/anläggningar/ishall. Det innebär att födda 2005 eller senare får fortsatt träna enligt de råd som gäller. Födda 2004 eller tidigare får inte hyra eller träna inomhus i kommunala idrottshallar/anläggningar/ishall. Detta gäller till och med den 10 januari och beror på den ökade smittspridningen i kommun.

Publicerad av

Publicerad datum