logo

Tillfälliga regler för serveringstillstånd från 24 december

Ölkranar.

Från och med den 24 december gäller förbud mot att servera alkohol i Sverige mellan klockan 20.00 och 11.00. Förbudet gäller till och med den 15 januari.

Från och med den 24 december gäller förbud mot att servera alkohol mellan klockan 20.00 och 11.00. Förbudet gäller till och med den 15 januari. Det innebär att restauranger får sälja alkohol fram till klockan 20.00. Därefter ska restaurangen utrymmas inom en halvtimme, alla gäster ska ha lämnat restaurangen klockan 20.30.

Efter den 15 januari kommer förbudet att gå tillbaka och gälla mellan klockan 22.00 och 11.00.

Efter klockan 21.30 kan restauranger efter en anmälan till kommunen öppna igen för servering av mat, folköl och lättdrycker.

Under den timme som restaurangen har stängt får inga gäster vistats i restaurangen men take away och utkörning av mat och lättdrycker får ske.

Från och med den 24 december får det sitta max 4 gäster från samma sällskap vid varje bord. Stora sällskap ska delas upp på flera bord. Det betyder att om man är ett sällskap på 10 personer måste sällskapet sitta vid 3 olika bord med max 4 personer per bord.

Mellan varje sällskap/bord ska avståndet vara minst 1 meter. Vid behov ska avståndet ökas mellan sällskap till mer än en meter för att trängsel ska undvikas.

Gästerna ska sitta när de dricker och äter. Det är dock tillåtet att hämta mat eller dryck vid en bardisk eller en buffé, under förutsättning att trängsel eller köer inte uppstår och att man sedan kan gå till sitt bord utan att riskera att trängas med andra gäster.

Publicerad av

Publicerad datum